08-662 21 47 info@djrs.se

Hästar och Ponnyer

I dag har Djurgårdens Ridskola ungefär 27 hästar, varav 10 är ponnyer. Kvalitet både på hästar och undervisning är hög.
Här presenterar vi några av våra ridskolehästar och ponnyer.

DJRS Bobby C ponny

Bobby

C-ponny

Bobby är en otroligt söt och populär ponny som är fin att rida i både dressyr och hoppning. Han är oftast positiv till arbete och gör sitt bästa. Bobby kan vara lite svår att hantera i spiltan, det brukar dock gå bra att ha honom på gången.

Djurgårdens Ridskola Fred B Ponny

Fred

B-ponny

Fred är en brun dansk ridponny. Utbildad LB dressyr och hoppning. Omtyckt av alla. Kan ibland vara lite nervös i spiltan men har med tiden blivit lugnare.

Djurgårdens-Ridskola-Killmore-D-Ponny

Kilmore

D-ponny

Kilmore är en skimmel och kommer från Irland. Lite nervig och var från början väldigt bakskygg. Detta har med tiden försvunnit och han är i dag omtyckt av både nybörjare och rutinerade barn och ungdomar. Utbildad i LC hoppning och LB dressyr.

Djurgårdens Ridskola Loki C Ponny

Loki

C-ponny

Loki är en skimmel som kommer från Irland. Hoppar mycket bra. Snäll och säker med alla. Utbildad i LB hoppning och LC dressyr.

Djurgårdens Ridskola Mascot D Ponny

Mascot

D-ponny

Mascot är en fuxponny som kommer från Skåne. Han har tidigare använts som handikappshäst. Lite sävlig men alltid snäll. Mer och mer omtyckt ju mer alla lär känna honom. Utbildad i LD hoppning och dressyr.

Djurgårdens Ridskola My Lady D Ponny

My Lady

D-ponny

My Lady ”Lilla My” är en väldigt söt ponny som fortfarande är under utbildning. Hon går med på barnlektioner och är väldigt snäll och stabil. I stallet är Lilla My nyfiken och social men lite klumpig, var rädd om tårna!

Djurgårdens Ridskola Nickos C Ponny

Nickos

 C-ponny

Nickos är en brun svensk ridponny. Mycket bra när barnen ska lära sig att rida då han är väldigt tålmodig, snäll och alltid gör sitt bästa för att förstå vad ryttaren menar. Snäll i allt. Utbildad i LA hoppning och LB dressyr.

Djurgårdens Ridskola Read C Ponny

Read

C-ponny

Read är en estländsk ridponny. Hon kom till ridskolan strax före sommarbetet 2016. Hon är en väldigt snäll ponny som fungerar på många typer av lektioner, men behöver en del drivning och stöd från ryttaren för att gå som bäst. Read tycker mycket om att hoppa, då får hon lite extra bjudning!

Djurgårdens Ridskola Bild Kommer

Saga

B-ponny

Saga är 18 år. Privatägd, går 5 dagar/vecka med de minsta barnen. Går Lb dressyr. Lite svår i hoppningen. Supersnäll.

Djurgårdens Ridskola Walther D Ponny

Walther

D-ponny

Walther är en sockersöt ponny som är superfin att rida i både hoppning och dressyr, han har väldigt mycket kapacitet! Han är ett populärt val på tävling och har tagit mängder med rosetter sedan han kom till ridskolan hösten 2011. Walther är jättesnäll att sköta men ibland retas han och vill inte lyfta på hovarna.

Djurgårdens Ridskola Avatar Lusitano

Avatar

Lusitano

Avatar är en portugisisk häst, inte så stor men väldigt populär och behaglig häst en så kallad Lusitano.

Djurgårdens Ridskola Biggy American Curly

Biggie

American Curly

Biggie, eller Angelos Big Mountain som han egentligen heter, är världens snällaste och är otroligt populär bland de mindre barnen. Han är jättesnäll att sköta om och charmar alla med sin krulliga päls. Biggie är även fin att rida för de lite mer rutinerade och har tagit många rosetter i framför allt dressyr. Han går främst på ponnylektionerna trots att han är storhäst på grund av sin stabila personlighet.

Djurgårdens Ridskola Ben Irlänsk Varmblod

Ben

Irländsk varmblod

Ben är en irländsk häst. Han är lite större och påminner om äldre tiders hunters från Irland. Ben är en genomsnäll individ med lite nerv.

Djurgårdens Ridskola Caesar Svensk Varmblod

Caesar

Svensk varmblod

Caesar är en svensk häst av mycket god hopp-härstamning. Väl grundutbildad, tävlat i hoppning 120 cm. Pigg och positiv.

Djurgårdens Ridskola Bild Kommer

Camelia

Svensk varmblod

Camelia mörkbrunt sto 19 år. Har under tiden hos oss (ca 5 år) fött två fina stoföl. Gått mest hoppning men mycket trevlig i dressyren oxå. Dressyr msvC, hoppning 120

Djurgårdens Ridskola Connor Fullblod

Connor

Fullblod

Connor är ett mycket fint litet fullblod. Han har fått ordentligt med tid på sig att komma in i verksamheten, vilket verkligen har gett resultat. Har gått löp och steeplechase.

Djurgårdens Ridskola Diaspro Dansk Varmblod

Diaspro

Dansk varmblod

En väldigt trevlig herre som kom till ridskolan hösten 2015 och gick direkt in i verksamheten. Diaspro är en välriden häst med fina gångarter, som främst har gått dressyr. Diaspro är även snäll att pyssla med, men kan vara lite rädd om huvudet.

Djurgårdens Ridskola Espania Polsk Varmblod

Espania

Polsk varmblod

Espania är en skönhet och drottning av hög ridbarhet som utbildats mycket väl. Hon har tävlat hoppning upp till 140 cm och kommer från Polen.

Djurgårdens Ridskola Etna Svensk Varmblod

Helmer

Fux

Helmer är en jättesnäll allroundhäst som funkar för de flesta typer av ryttare. Han behöver en del framåtdrivning för att gå som bäst i både dressyr och hoppning. I boxen är han en riktig kelgris, han älskar att bli kliad och vill gärna mysa lite extra före ridlektionen!

Djurgårdens Ridskola Polly

Hedda

Svensk varmblod

Hedda mörkbrunt sto, utlånad av Fredriks syster Lotta Knutsson under våren. Sto 17 år. Mest tävlad i hoppning upp till 120. Känslig häst med mycket motor. Utbildningsnivå dressyr LB.

Djurgårdens Ridskola Lordee Svensk Halvblod & Camaro

Lordee

Svensk halvblod & Camaro

Lordee är en jättetrevlig häst som tidigare har tävlat i hoppning. Kom till ridskolan 2015 och funkade direkt i verksamheten. Väldigt snäll och tacksam häst att rida, tålmodig och rättar alltid till det för den mindre rutinerade ryttaren. Lordee kan se sur ut inne i boxen, men det går bra att ta ut honom på gången och sköta.

Djurgårdens-Ridskola-Lucky-Star-Dansk-Varmblod

Lucky Star

Danskt varmblod

Lucky Star är en mycket välproportionerad häst välutbildad i så väl dressyr som i hoppning.

Djurgårdens Ridskola Morris Belgisk Varmblod

Morris

Belgisk varmblod

Morris är en jättesnäll allroundhäst som funkar för de flesta typer av ryttare. Han behöver en del framåtdrivning för att gå som bäst i både dressyr och hoppning.

Djurgårdens Ridskola Polly

Polly

Pura Raza Española 

Polly brunt sto, flyttade hit till oss för ca 2 år sedan. Hela första året reds hon av Carin Bauer och Johanna Prack för att sedan långsamt lotsas in i verksamheten. Mycket omtyckt av både ungdomar och vuxna. Snälla i allt.

Djurgårdens Ridskola Sea Commander Fullblod

Sea Commander

Fullblod

Sea Commander är ett brunt engelskt fullblod. Han har tävlat i löp fram till förra året. Utbildas nu i dressyr och hoppning. Talangfull hopphäst, litet nervig men snäll, 8 år.

 

Djurgårdens-Ridskola-Stella-Dansk-Varmblod-&-Kallblod

Stella

Danskt varmblod & kallblod

Stella är väldigt snäll. Humöret kan dock variera litet från dag till dag. Utbildad i LA dressyr, LD hoppning. Skäck. 168 cm.

Djurgårdens Ridskola Polly

Viola

Irländsk varmblod

Viola mörkbrunt sto 12 år från Irland. Mycket välriden i dressyr, utb msv. Hoppat 115 med Smilla. Fin häst med mycket motor och samarbetsvilja. Mycket omtyckt.